Eftervalspepp…

Tänkte bara slänga ner några rader så här en vecka efter valet, många suckade och kände sig nedslagna efter valresultatet i söndags. Det vi inte får glömma är att vi, efter att bara funnits i Härnösand i ca 7 månader, var otroligt nära ett mandat i kommunfullmäktige.

Vi gjorde en otroligt bra valrörelse här i Härnösand med en försvinnande låg budget, vi har haft aktivister som verkligen jobbat häcken av sig för att föra ut vår politik och vi har verkligen försökt att höras och synas alla möjligheter vi har haft. Detta märks även i det antal som valde att personrösta på någon av oss, drygt 62% valde att göra det medvetna valet att kryssa något av de namn vi hade på vår valsedel, nästa högsta parti är Miljöpartiet med 42%, det visar att vi har väljare som gör medvetna och informerade val. Jag tror att vi tjänade på att vara tydliga i att tala om vad just vi vill göra för att förbättra Härnösand, detta fördes ju även över till riksdagsvalet, där vi också ligger något över medel.

Detta hade aldrig varit möjligt utan våra aktivister, alla som ställt upp med att dela ut flygblad, foldrar eller stått i valstugan på torget och svarat på frågor, gjort våfflor, serverat kaffe och varit allmänt trevliga. Det är ju inte för intet vi har kallats “valrörelsens trevligaste gäng”, både av de som besökt oss och av de andra partierna.

Nu är det viktigt att vi fortsätter att vårda de som gav oss sitt förtroende med sina röster, vi ska se till att fortsätta att höras, synas och driva vår politik.

 

Vid tangentbordet…

//Mattias Molin

 

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>